De kleren liggen terug gewassen en gestreken in de kast. Voor drie dagen wandelen neem je haast evenveel mee als voor een week naar de zon. Ze voorspelden regen en kou. Maar wat een meevaller is het geworden! Alle lavaleden waren tijdig op post. Eén bus was echter nog ergens aan het ‘zwerven’. Nog rap een vergeten portefeuille halen en tegen 8 uur waren we goed en wel vertrokken. Later dan voorzien. Dan maar geen tussenstop want we moesten tijdig kunnen vertrekken voor de eerste wandeling. We wilden zeker voor het donker terug in het hotel zijn :-) 

Na een misverstand bij één chauffeur kwam uiteindelijk ook de tweede bus veilig en wel aan in het hotel. Snel koffers opbergen, stevige wandelschoenen aandoen en hup met de geit. Het werd een pittige wandeling onder een stralende zon om dan op de top heerlijk te kunnen genieten van het prachtige uitzicht. Er was ook voldoende plaats en tijd om in Kahler Asten iets lekkers te eten of te drinken. Zelfs een ijsje kon er bij sommigen nog in, ondanks het frisse weer. Onze picknick was er tussendoor ook al aangegaan. Moe en voldaan kwamen we terug in het hotel waar iedereen incheckte. De kamers waren ruim en netjes, de wellness was héérlijk, er was een gezellige bar, het buffet was gevarieerd en er was voldoende keuze om je buikje vol te eten. Zowel de ontbijtruimte als de zaal waar we ’s avonds konden eten en dansen waren sfeervol ingericht. 

De tweede dag begon het échte werk. Wat een prachtige wandeling en ook het zonnetje was er weer bij! Bij het ‘vals plat’ zoals André het steeds noemde, voelden sommigen de knie, de heup, de kuiten, de rug, enfin, de slijtage van de onderdelen. Maar André heeft aan alles gedacht. Er werd voldoende gerust en iedereen had een buskaart gekregen waarmee we probleemloos terug tot aan het hotel konden geraken. Maar eerst kregen we In Haus Am Stein nog heerlijk warm eten. De dapperen onder de lavaleden deden de wandeling all the way! De anderen konden zich vermaken in het hotel of in het stadje. Daar kon je leuk wandelen en winkelen, maar ze kenden hun prijzen. Ook de derde dag overtrof de mooie wandeling weer de vorige. De CP wist ze wel uit te kiezen, zò mooi! Waar we voor gekomen waren was ruimschoots ingelost. En het is ook altijd leuk om op zo’n vakantie kennis te maken met nieuwe lavaleden. De formule om met tien aan een ronde tafel te zitten bevorderde ook het leggen van nieuwe contacten.

Een erg geslaagde reis. Daarvoor dank aan 

- de toporganisatie van André met zijn team
- de muziek van Agnes
- de karamellen van Louis
- elk spontaan vriendelijk woord van de lavaleden

Ik kijk alvast uit naar de volgende wandel/verwen/rust/natuur-vakantie!

 

 

Terug

Joomla Template by Joomla51.com