Eindelijk! Corona laat ons toe om terug naar concerten te gaan. Niet dat ik er al ooit veel had bijgewoond. Mijn interesses bij Lava waren tot nu toe wandelen, fietsen, film, feesten, theater, citytrips, praatcafé, brunch en ik was toe aan een nieuwe uitdaging.
 Ik kon dus amper wachten. De eerste verrassing was dat het in prachtige vakantiesetting: meubels van pallettenhout. Ik vleide me neer in een zetel met zachte kussens. Nog een wijntje erbij en het concert begon. Zij die een warme trui van jas aanhadden, hadden de mail van lava goed gelezen :-).
 Je zag dat de muzikanten met heel veel zin op het podium begonnen. Ook zij hebben veel te lang moeten wachten op betere coronamaatregelen. Even de instrumenten stemmen en dan konden we ons overleveren aan het meesterlijke samenspel van dit ensemble. Twee violen, één altviool, één piano en één cello met in de hoofdrol Roeland Hendrix met zijn klarinet. Hij deed de inleiding bij de verschillende muziekstukken van Mozart en Brahms. De dynamiek tussen leden was warm, humoristisch en publicatie. Wie zijn wasspelden was vergeten kon zijn partituur zien vliegen. De wind zorgde voor soms voor toestanden. Toch presenteerden ze een feilloze , virtuoze avond waarvan ik echt genoten heb. trouwens, want ondanks de koude was iedereen aan het klappen en aan het wachten op bisnummers. Ze trakteerden ons op meer moois en begonnen we daarna naar de cafetaria. Want dat stukje van de avond maakt de lava-activiteiten extra leuk. We zitten dan samen aan een tafel en babbelen gezellig wat na. Een fijne manier om lavaleden te leren kennen.
Mijn eerste klassieke concert van Lava was zo'n leuke ervaring dat er zeker nog meer zullen volgen. Misschien heb jij ook wel zin om te komen?

Terug

Joomla Template by Joomla51.com