Joepie ! We waren weer weg ! Bij het krieken van de morgen stond weer iedereen paraat. We vertrokken met twee volle bussen richting Henegouwen. Ook de karamellen waren van de partij  

De reis verliep vlot en vloog voorbij toen er zich aan de horizon een mo-dern kunstwerk aftekende : de scheepslift van Strépy-Thieu. Na de nodige uitleg mochten we aan den lijve met de boot ervaren hoe we het niveauverschil van ruim 70 meter konden overbruggen. In het gebouw bezochten we een mini-museum met een overzicht van de Belgische geschiedenis ivm sport, schilderkunst, economie, stripverhalen, literatuur, … Het had in feite niets te maken met de scheepslift, maar het was erg mooi en origineel voorgesteld. Daarna verkenden we in vogelvlucht Henegouwen waar we op een terrasje even konden verpozen. 

De reis ging verder naar het Hôpital Notre-Dame à la Rose in Lessines. Dit voormalig klooster was een indrukwekkend museum geworden. Een gepassioneerde gids dompelde ons onder in het leven en het werk van de zusters die aan armen en zieken verzorging en onderdak bezorgden. Fantastisch!

Voor wie deze uitstap gemist heeft: het is zeker de moeite waard om eens naar toe te gaan! 

Marleen I

Terug

 

Joomla Template by Joomla51.com