Alle informatie over onze activiteiten vindt u in ons programma: zie kalender !

Herinneringen aan voorbije activiteiten: onderaan deze pagina

Zelf een activiteit organiseren?    Voorstel voor een activiteit?     zie "SITEMAP"

Een overzicht van het aanbod:

Wandelen

Iedere zondag in de lente, de zomer, de herfst en de winter wandelen in de natuur. Ongeveer 10 km met tussenstop.

Danslessen

Van september tot mei iedere dinsdag klassieke dansen met les door professioneel dansleraar. Om de 2 weken ook linedance.

Kookworkshop

Van september tot april iedere woensdagavond

Fietsen

Van april tot september fietsen we meerdere dagen per week. Kijk in het programma voor uur en plaats van afspraak

Praatcafé

Iedere vijdagavond en iedere zaterdagavond

Reizen

Fietsvakantie, citytrip, wandelweekend, skieën, ...

Cultuur

Concert, toneel, opera, lezingen, ...
Film, bowling, etentjes, ...

Feesten

5 maal per jaar eetfestijn en dansen, ...

Petanquen

Iedere maandagavond

Voor het overzicht van de activiteiten van deze maand: zie kalender !

Mooie herinneringen

TERUGBLIK SKIVERLOF – ISCHGL – JANUARI 2014


Met 20 deelnemers hebben we genoten van een prachtig skiverlof. Alles wat we van een skivakantie konden verwachten was aanwezig, prachtig skigebied, voldoende sneeuw en een echt tophotel met een goede keuken.  Iedereen was echt tevreden.  Het volgende skiverlof zal onder voorbehoud doorgaan de 1ste helft van januari 2015 (in de volksmond de witte week genoemd).  Op aanvraag van enkele mensen zal het meer dan waarschijnlijk Les Trois Vallées (Frankrijk) worden, een van de mooiste skigebieden van de wereld.  Eind juni zal ik iedereen persoonlijk contacteren.  Eventuele nieuwe kandidaten zijn ook welkom.  Van hen verwacht ik wel een seintje voor 1 juli.

INFO : Willy T 011/58 20 95 of 0479/644878

Citytrip naar Parijs van 9 tot 11 november

In het holst van de nacht vertrok een volle bus goedgezinde lavaleden richting Parijs. Onder een blauwe hemel kwamen we aan in Versailles. De pracht en praal in en rond het paleis was overweldigend. De kou en de regen ’s namiddags ook. Niet het ideale weer om een prachtige tuin te verkennen, maar de dapperen onder ons raakten tot bij Le Grand Trianon. Ik denk dat onze CP niet wist dat de Clarissen liever centjes dan eieren ontvangen. We waren dan ook heel blij om in ons hotel aan te komen. Dit was dik in orde: moderne en propere kamer, goed ontbijt en avondeten, gezellige bar, kort bij de metro. Meer moet dat niet zijn. ’s Anderendaags werd de groep opgesplitst in twee en onze CP had voor een extra gids gezorgd. En aan de reacties van de andere groep te horen, heeft Dirk dat prima gedaan. Wij trokken met Frieda op weg en onze beschermengel Rudi sloot de geledingen. Dit heeft niet kunnen beletten dat we één verloren schaap in de metro hebben gehad, maar daar werd bewezen dat het concept beschermengel werkt. We zijn ondertussen ervaren metrogebruikers geworden. We hebben heel wat kilometers afgelegd en enorm veel dingen gezien. Het graf bezocht van Edith Piaf op Père Lachaise, schuilen onder La Grande Arche bij de Esplanade de La Défense, wandelen onder de Arc de Triomphe, langs de Notre Dame, het Louvre, Place Stravinsky, Centre Pompidou, … Bij de Pont d’Amour was er geen plaats meer vrij om slotjes te hangen om de liefde te bezegelen. Maar erg was dat niet want Lava staat voor sommigen voor ‘Liever alleen voor altijd’ ?. De schoonheid van de Opera Garnier staat op ons netvlies gebrand. De volgende keer willen we een echte opera bijwonen. Wat een indrukwekkende architectuur! Wat deze reis ook zo geslaagd maakte was de degelijke voorbereiding en de planning, de groep die stipt en aandachtig was, de gezellige sfeer, de korte en luchtige uitleg, de lekkere lavakaramellen in de bus, de buschauffeur die bekwaam en voorzichtig reed. Een dikke merci aan allen die hier een onvergetelijke driedaagse van gemaakt hebben. En hopelijk zijn de twee gekwetsten van een valpartij aan de beterhand en houden ze ook nog goede herinneringen over aan het lavaweekend naar Parijs. Het was een zalige uitstap! Bedankt!

Fietsvakantie in Rosas

Een 20tal van onze leden vertrok vorig jaar met Toerist Biking op fietsvakantie naar Italië. Wat een enthousiaste verhalen ! In hun brochure : De Toerist maakt vakanties op uw maat ! Is dit misschien iets voor LAVA ? Zouden we een bus vol krijgen ? Op 20/09/13 was het zover met een volle bus Lavaleden richting ROSAS in Spanje. Een reis op onze maat ! Wandelaars en fietsers zouden aan hun trekken komen. En of, de mensen van De Toerist hebben ons in de watten gelegd. Het hotel was heel modern ingericht en voorzien van alle faciliteiten, de buffetten waren uitstekend. Elke dag zon, een uitgebreid ontbijt en LAVA was weer klaar voor een nieuwe prachtige dag. De wandelaars konden samen met hun gids genieten van een heel gevarieerd programma. De recreanten/fietsers hadden in de namiddag een 60tal km in de benen en de wielertoeristen kwamen niet terug voor er minimum 100 km op de teller stond. Dan nog wat uitrusten aan het prachtige zwembad genietend van een lekkere sangria. Na het zeer uitgebreide en lekkere buffet ’s avonds was er nog tijd voor een danspasje. Op woensdag het bezoek aan Barcelona was zeker de moeite waard ! De laatste dag trakteerde De Toerist ons nog op een mooie boottocht naar het idylissche CADAQUES. Zaterdag wandelschoenen en fietsen terug inpakken. Het zat er weer op. Een bus vol goedgeluimde lavaleden keerde tevreden huiswaarts. Een reis perfect op maat van LAVA !! Moeten we dit nog eens overdoen ?
 
Design by Next Level Design Lizenztyp CC
Fancy Menu by devthought
Noobslide by efectorelativo Lizenztyp MIT
Script by Joomla! Lizenztyp GNU/GPL